A+ A A-

Posjeta delegacije Rijaseta Muftijstvu travničkom

Travnik, 10. 2. 2009.g. Visoka delegacija Rijaseta Islamske zajednice na čelu sa reisu-l-ulemom dr. Mustafa ef. Cerić, u čijoj pratnji su bili generalni sekretar Muhamed Salkić, rukovodilac Vjerskoprosvjetne službe mr. Muharem ef. Omerdić, te rukovodilac Pravne službe Mensur Karadža, posjetila je Muftijstvo travničko.

Prilikom jednodnevnog boravka delegacija je imala proširenu sjednicu Upravnog odbora Elči Ibrahim-pašine medrese kojom prilikom su predsjednik Upravnog odbora mr. Nusret ef. Abdibegović, i direktor Medrese mr. Muharem ef. Dautović podnijeli izvještaj o dosadašnjem radu te konceptu rada i razvoja ove najstarije obrazovne ustanove na SBK-a.

Reisu-l-ulema je iskoristio priliku da se sretne sa učenicima i profesorima koji su tog dana bili prisutni u procesu nastave, te izrazio zadovoljstvo zatečenim stanjem. Istog dana, reisu-l-ulema je predvodio dženazu namaz rahmetli šejhu Mesudu Hadžimejliću u džematu Kaćuni - Busovača, te posjetio džemat Bukovicu koja je ovih dana u žiži medijskog interesovanja zbog sudskog procesa koji se vodi protiv imama Rešada ef. Omerhodžića.

Reisu-l-ulema je tom prilikom kazao da je svako nevin dok se ne dokaže suprotno, te da ima povjerenje u sudske organe koji su izloženi neopravdanom medijskom pritisku.