A+ A A-

Omladinska sijela u Prozoru

Ponukan teškom situacijom u kojoj se nalazi današnje društvo, poesbno omladina, Medžlis Islamske zajednice Prozor pokrenuo je zanimljiv projekat pod nazivom ''Omladinska sijela''.

Cilj cjelokupnog projekta je druženje sa mladim ljudima na jedan, njima zanimljiv način, koji će ih bar djelimično odvojiti od ulica i svih poroka kojima su izloženi. U sklopu prvog Omladinskog sijela upriličena je kino-projekcija zanimljivog dokumentarnog filma sa poučnim sadržajem, nakon čega je uslijedila rasprava o tome. Možda i najljepši dio druženja bio je prigodan kviz znanja tokom koga su najuspješniji dobili vrijedne nagrade.

 

 

Pored već navedenih sadržaja planirano je da se tokom sijela povremeno upriliče i određene sportske aktivnosti, gostovanja zanimljivih predavača i ličnosti iz javnog života, izleti i posjete u druge gradove te niz drugih sadržaja. Sijela će se, ako Bog da, održavati svake subote poslije jacije namaza.

''Želja nam je da bar jednu večer u sedmici imate mogućnost doći na ovo sijelo i potpuno opušteno razgovarati o svemu onome što vas zanima, pogledati neki zanimljiv dokumentarac, razgovarati sa svojim vršnjacima, a ako se ponešto i nauči, tim bolje. Od vas očekujem da nam svojim savjetima, sugestijama, kritikama ili pohvalama pomognete da ova druženja osmislimo na što ljepši i kvalitetniji način jer je sve ovo zapravo zbog vas'', rekao je u uvodnom obraćanju glavni prozorski imam Safet ef. Pozder.