A+ A A-

Bošnjaci Amerike žele "svoju ciglu" u budućoj zgradi Rijaseta

Odmah po otpočinjanju radova na Upravnoj zgradi Rijaseta Islamske zajednice na Kovačima, Bošnjaci Sjeverne Amerike, izražavajući svoju radost i čestitajući početak radova, iskazali su želju da svojom donacijom i oni ugrade "svoju ciglu" u buduće sjedište Islamske zajednice.

- Kao Bošnjak i musliman želim podijeliti radost sa Vama i svima u Rijasetu IZ u BiH za početak radova na izgradnji sjedišta našeg Rijaseta. Odabir lokacije na kojem će biti izgrađena zgrada govori o važnosti samog objekta koji će, bez sumnje, imati historijski značaj za generacije Bošnjaka koje dolaze i koji će sa ponosom pohoditi ovo arhitektonsko remek djelo.

Uvaženi Reis efendija, kao urednik web magazina Bosnjaci.Net, u svoje ime i u ime cijelog tima, želim podijeliti radost što Vas u nakanama i planovima nisu pokolebali česti napadi izvjesnih medija i novinara koji su ostavili dubok i sraman trag neprofesionalizma u poslu koji obavljaju. I pero se zastidjelo od njihovih podvala koje su ispisali protiv IZ u BiH i Vas kao našeg vjerskog poglavara i lidera, ističe su pismu reisu-l-ulemi web magazina Bošnjaci.net, koje je potpisao glavni i odgovorni urednik web magazina Esad Krcić.

Nadalje u pismu se kaže "želim Vam saopćiti da će Bosnjaci.Net, pored redovnog praćenja izgradnje zgrade, isto tako učestvovati jednom skromnom donacijom, tako da i mi koji smo okupljeni oko Bosnjaci.Net, a koji smo rasijani po cijelom dunjaluku, ugradimo makar jednu ciglu u bijelom duvaru našeg budućeg sjedišta na Kovačima!"

U proteklom razdoblju bili smo svjedoci snažne podrške brojnih pojedinaca i organizacija iz bošnjačke dijaspore iz raznih dijelova svijeta radu Islamske zajednice, glasova ohrabrenja i razumijevanja. Islamska zajednica je zahvalna svim pojedincima i organizacijama koji prate njen rad, te svojim prijedlozima i idejama usmjeravaju i kreiraju njene aktivnosti, dobronamjerno ukazuju na naše propuste i zalažu se za mukotrpni i svakodnevni rad na stvaranju našeg jedinstva oko strateških projekata i jačanja naših institucija u domovini i dijaspori.

Projekat izgradnje Upravne zgrade Rijaseta je jedan od velikih strateških i generacijskih projekata Islamske zajednice i muslimana Bošnjaka ovog vremena i ovih prostora. Učešće u projektu nije privilegija određenog broja Bošnjaka, nego je to zajedničko dobro, odnosno vakuf svih muslimana učesnika u zajedničkom dobru i prosperitetu islama i islamskih institucija. U uspostavljanju trajnog dobra, našeg zajedničkog vakufa, svi mogu učestvovati i dati svoj doprinos, ugraditi "svoju ciglu", kako to slikovito poručuju Bošnjaci Amerike.

Za uplate iz Bosne i Hercegovine:
Primaoc: Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini
Banka primaoca: Vakufska banka d.d. Sarajevo
Broj računa: 1602000020148572
Sa naznakom: Uplata za Upravnu zgradu Rijaseta Islamske zajednice u BiH

Za uplate iz inostranstva:

Pay to (Platiti na): DRESDNER BANK AG, FRANKFURT
SWIFT: DRESDEFF
Beneficiary's bank (Banka korisnika): VAKUFSKA BANKA DD SARAJEVO
SWIFT: VAKUBA 22
Beneficiary (Korisnik): RIJASET ISLAMSKE ZAJEDNICE U BIH
SARAJEVO, Zelenih beretki 17.
UPLATA ZA: Upravnu zgradu Rijaseta Islamske zajednice u BiH

IBAN: BA391602005500015065