A+ A A-

Šef CIA-e drogirao i silovao žene?!

Optužbe da je šef Centralne obavještajne agencije (CIA) u Alžiru, drogirao i silovao muslimanske žene mogle bi da ometu napore predjsednika SAD Baracka Obame da poboljša odnose između Amerike i muslimanskog svijeta, objavili su danas alžirski mediji.

Tekst pod nazivom "Seks, silovanja i video trake u ambasadi SAD u Alžiru", objavio je, na naslovnoj strani najutjecajniji alžirski dnevnik na francuskom "Vatan".

Američka vlada saopštila je da se šef CIA u Alžiru vratio u Vašington i da Ministarstvo pravde istražuje optužbe protiv njega, prenio je Reuters.

Vijest da su dvije alžirske žene odvojeno izjavile da ih je šef CIA u Alžiru, septembra 2007. i februara 2008. drogirao i seksualno zlostavljao, u službenoj rezidenciji, prvi je objavio kanal ABC News.

Alžirski listovi danas su objavili sliku tog zvaničnika i detalje o njegovom poslu u Alžiru, kao i na prethodnim mjestima službovanja, Egiptu i Afganistanu.

"Njegovo vladanje moglo bi da ima katastrofalan efekat na sliku Amerike u trenutku kada novi američki predsjednik pokušava da stvori novi početak u odnosima s muslimanskim zemljama", piše "Vatan".

Najprodavaniji list "Ešoruk" na arapskom objavio je naslov "Diplomatija kidnapovanja, silovanja, terora i špijunaže".

(www.bosnjaci.net)