A+ A A-

A zašto ne podržati izgradnju naše džamije?

Može se vršiti pritisak koliko hoće, ali ja sam odlučan u tome da Bihać dobije svoju džamiju, i u davanju novca za izgradnju zgrade Rijaseta. Žao mi je samo što te emisije, kada već prave priče o tome šta sam ja i kome dao, ne kažu istinu.

Niko od njih ne spominje da smo u posljednje četiri godine s više od 150.000 KM podržali rekonstrukciju pravoslavnog groblja, izgradnju kuće paroha, potom gradnju vladikine kuće kako bismo obezbijedili da se on iz Bosanskog Petrovca vrati u Bihać. Niko od njih ne pita koliko smo novca izdvojili za Katolički školski centar, za župni ured, časne sestre, ili novčanu pomoć u rekonstrukciji jevrejskog groblja, iako na ovom području nema Jevreja.

Kada smo sve to pomogli, zašto ne bismo i našu Islamsku zajednicu.

Ja, kao gradonačelnik, i građani Bihaća izgradit ćemo svoju džamiju zato što nam je ona prijeko potrebna. Sada ljudi bajram-namaz klanjaju u sportskoj sali. Odlučili smo podržati i gradnju zgrade Rijaseta u četiri godine sa 250.000 KM, dakle ne 250.000 KM za jednu godinu. Ali, tu više nije bitan novac, već simbolika. Na koncu, reisu-l-ulema Mustafa ef. Cerić počasni je građanin Bihaća i tim je naša obaveza veća da mu omogućimo da ima gdje primati delegacije a ne da nas, kada dođemo kod njega kao vjerskog poglavara, dočekuje na mjestima koja nisu dostojna te funkcije. Ja se u Boga uzdam i u narod vjerujem. U Bihaću s tim nema problema, izjavio je Hamdija Lipovača, gradonačelnik Bihaća za Dnevni avaz.