A+ A A-

Fejzić apelovao na prekid ratnih dejstava u Gazi

Podgorica, 14. januara (MINA) - Islamska zajednica u Crnoj Gori osudila je eskalaciju nasilja u Gazi i apelovala na hitan prekid ratnih dejstava, čije su najveće žrtve civili.
Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić zatražio je da se zaustave stradanja djece, žena i nemoćnih stanovnika Gaze i početak pregovora.

On je naglasio da su konstantni i dugotrajni pregovori bolji od jedne minute rata.
"Učinimo sve da Palestina ne bude država vječite nesreće i patnje. Logično bi bilo da narod nad kojim je u prošlosti izvršen genocid bude osjetljiv, a ne da baš on to isto radi drugima, kršeći sve međunarodne konvencije i prava", navodi se u saopštenju Fejzića.
On je apelovao na savjest čovječanstva da se zaustave masakri u Gazi, prekine nasilje i pruži djelotvorna pomoć svim ugroženim.

"Kompletno stanovništvo Gaze, djeca, žene, starci i nemoćni, nedužne su žrtve ratne eskalacije za koju je nemoguće naći bilo kakvo opravdanje", rekao je Fejzić.
Prema njegovim riječima, blokada pojasa Gaze i sprječavanje dostavljanja humanitarne pomoći, uzrokovalo je veliku nestašicu hrane, lijekova, energenata i drugih potrepština neophodnih za život stanovnika tog područja.

"Pogođeni nedužnom krvlju palestinske djece i saosjećajući se sa suzama palestinskih majki, Islamska zajednica u Crnoj Gori u petak će organizovati prikupljanje novčanih sredstava za pomoć narodu Gaze u svim džamijama u Crnoj Gori", najavio je Fejzić.