A+ A A-

Reakcija gledaoca: Zašto odbijate argumente i objašnjenja IZ?

Na našu adresu stiglo je pismo, ili bolje reći, reakcija jednog gledaoca emisije "Centralni dnevnik sa Senadom Hadžifejzovićem" u kojoj je gostovao reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH.

Pismo nosi naslov "Zašto, Senade?" i prenosimo u cijelosti mišljenje i stav jednog od gledalaca pomenute emisije:

Zašto, Senade?
Teško nas je razočarao tvoj dijalog sa reisu-l-ulemom dr. Mustafom ef. Cerićem u sinošnjem CD-u.

- Pokušao ti je objasniti da kardinal Puljić gradi rezidenciju usred Sarajeva i da nikom to ne zasmeta (Bogu hvala), ali ti nisi razumio poruku. Zašto, Senade?

- Pokušao ti je objasniti da se rezidencija ne pravi ni sredstvima poreznika ni sredstvima države - ali ti to nisi htio da razumiješ. Zašto, Senade?

- Pokušao ti je objasniti da rezidencija nije za NJEGA (jer je on tu samo još dvije godine) - ali ga nisi razumio. Zašto, Senade?

- Pokušao ti je objasniti da Bosanci-muslimani moraju imati svoj centar i da on ima mnogo veći značaj nego što je sama građevina - ali si ti preko toga prešao. Zašto, Senade?

- Pokušao ti je objasniti da je naš narod jak, izdržljiv, pametan, kulturan i ponosan (ko će nas cijeniti ako mi sami sebe ne cijenimo) ali ti to nisi htio da prihvatiš. Zašto, Senade?

- Pokušao ti je objasniti da se država ne gradi sa mindera, ali ti mu nisi dozvoljavao dovršiti. Zašto, Senade?

Umjesto dostojanstvenog dijaloga koji priliči i tebi i reisu-l-ulemi prvi put te čujem da si prihvatio čaršijsku „argumentaciju" i čaršijski repertoar pitanja. Užasnula me činjenica da je čak i naš najbolji urednik, razgovarao na najgledanijoj televiziji sa „najjačim čovjekom u BiH" logikom onog neobrijanog pjane koji sjedi na stepeniku granapa, cuga pivu, puši drinu i psuje Aliju i državu.

Do sinoć nisi bio takav!
Zašto, Senade?

Džavid Begović, dipl. el. ing.
Datum: 10. 01. 2009.