A+ A A-

Web magazin Bošnjaci.net ponovo na udaru hackera

Web magazin Bošnjaci.net je u petak 26. decembra ponovo bio meta hakerskih napada. U saopćenju za javnost koje je izdalo uredništvo web magazina ističe se uvjerenje kako je "očigledno da postoje anti-bosanske i anti-bošnjačke snage koje već nekoliko godina nastoje uništiti ovaj medij multi-nacionalnog sastava koji piše bez dlake na jeziku i koji posjeduje najznačajniju arhivu na internetu".

"Nakon terorističko-bombaškog napada na NTV Hayat, zatim ponovnog hackerskog napada na Bošnjaci.Net, određene grupe pod svaku cijenu žele ušutkati i uništiti medije na bosanskom jeziku", ističe se u saopćenju.

U nastavku saopćenja se kaže da su u četvrtak večer u dnevniku RTRS napadnuti Bošnjaci.Net, protiv kojeg su iznesene gnusne laži koje već par godina širi jedan srpski kvazi-ekspert za terorizam, i da je u zadnjih nekoliko dana ovaj magazin pokrenuo inicijativu sprječavanje izglašavanja «Prudskog sporazuma» kao i podršku trojici bošnjačkih književnika Isnamu Taljiću, Zilhadu Ključaninu i Fatmiru Alispahiću koji su osudili govor predsjednika SDA na sjednici GO.

Radi mogućeg pokretanja pravnog postupka tim Bošnjaci.Net je angažirao pravnog zastupnika.

Podsjećamo da je web magazin www.bosnjaci.net. u januaru ove godine bio na udaru hakerskih napada i više dana je bio izvan funkcije.