A+ A A-

Muratović predsjednik do vanredne skupštine KBSA

Upravni odbor Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike (UO KBSA) je jednoglasno odlučio da za predsjednika imenuje Murata Muratovića do Vanredne skupštine u Grand Rapidsu, 28. februara 2009. godine. Amir Čačković je podnio ostavku na mjesto predsjedavajućeg UO KBSA, ali će unutar UO nastaviti obnašati funkciju direktora za web komuniciranje i razvoj KBSA internet stranice.

Članovi Upravnog odbora KBSA se zahvaljuju Amiru Čačkoviću na svom dosadašnjem radu u funkciji predsjedavajućeg UO KBSA.

UO KBSA je također jednoglasno odlučio da se za potpredsjednika imenuje Haris Alibašić, koji će nastaviti obnašati i dužnost glasnogovornika KBSA. Uzeir Ramić je izabran za blagajnika. Abid Talić će nastaviti obnašati funkciju sekretara UO KBSA. Upravni Odbor KBSA će u ovom sastavu dočekati Vanrednu skupštinu KBSA na kojoj će se birati novi sastav UO KBSA, kaže se u saopćenje za javnost Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike.

Bošnjak imenovan u Komisiju za međuljudske odnose
Kemal Hamulić imenovan je za člana Komisije za međuljudske odnose (Community Relations Commission) od strane gradonačelnika Grand Rapidsa, Džordža Hartvela (George Heartwell). Prvi put je ova pozicija pripala Bošnjaku i predstavlja jedan u nizu koraka jačanja bošnjačkog uticaja i prisutnosti u američkom političkom životu.

Mr. Kemal Hamulić je predsjednik Koordinacije Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike, Grand Rapids, Michigan.

Dugoročno, ovakvi potezi mogu samo pomoći boljem zastupanju naše dijaspore u SAD.