A+ A A-

Kulturno-vjerska manifestacija za Novu hidžretsku godinu

Medžlis Islamske zajednice Odžak, Bošnjačka zajednice kulture "Preporod", Muslimansko dobrotvorno društvo "Merhamet" i Udruženje građanki muslimanki "Sumejja" iz Odžaka organiziraju kulturno-vjersku manifestaciju u povodu Nove 1430. hidžretske godine.

Ova manifestacija, nakon konsultacija sa Muftijstvom tuzlanskim, planirana je da bude centralna manifestacija za područje Muftijstva.

Programom je predviđena realizacija raznolikih sadržaja. U subotu, 20. 12. 2008. godine održat će se turnir u malom nogometu u sportskoj dvorani, u četvrtak, 25. 12. 2008. godine, u kino dvorani planirana je promocija islamskih informativnih novina "Preporod", Veče ilahija i sevdaha, smotra folklora, kušanje bosanskih jela i izložba rukotvorina vrijednih žena. U petak, 26. 12. odžački vrtić u prijepodnevnim satima posjetit će u fijakeru djed hidžr sa paletićima, a djed hidžr će obradovati paketićima i djecu s posebnim potrebama. Isti dan u večernjim satima u kino dvorani bit će prikazan film "Snijeg", uz prisustvo rediteljice i glumačke ekipe.

U nedjelju, 28. 12. 2008. u Domu kulture održat će se šahovski turnir, potom će u odžačkoj džamiji između akšama i jacije biti izveden mevludski program i nakon toga na gradskom trgu realizirat će se novogodišnji program (halva, čaj, kahva, novogodišnje odžačko kolo, novogodišnja čestitka gostiju, narodno veselje i vatromet).

Dani komedije, s predstavama "Bosanska podvala" i "Luda kuća", održat će se u kino dvorani u ponedjeljak i utorak, 29. 12. i 30. 12. 2008. godine.