A+ A A-

Načelnik Općine Bosanska Gradiška posjetio Medžlis IZ-e

Načelnik Općine Bosanska Gradiška Nikola Kragulj, zajedno sa predsjednikom SO Bosanska Gradiška posjetio je po prvi put Medžlis Islamske zajednice Bosanska Gradiška, a u povodu Kurban-bajrama, te cjelokupnom rukovodstvu Medžlisa kao i svim Bošnjacima Bos. Gradiške čestitao Kurban-bajram.

Načelnika Općine su primili gosp. Ismet Raković, predsjednik Medžlisa, h. Zejnil ef. Latifović, glavni imam, zajedno sa saradnicima. Bajramskom prijemu je bio prisutan i potpredsjednik SO Bos. Gradiška gosp. Esed Sejkić.

Načelnik je u svom obraćanju istakao da ovom posjetom dokazuje da je načelnik svih građana u Bosanskoj Gradišci i da poštuje i uvažava sve vjerske blagdane. Istakao je da se raduje dobroj saradnji između Općine i Islamske zajednice. Predstavnici Medžlisa su zahvalili na njegovoj posjeti te istakli želju za još bolju saradnju posebno kada je riječ u rješavanju imovinsko-pravnih poslova, gdje ima određenih pomaka. Nakon razgovora priređen je bajramski ručak, na kojem su bili svi prisutni.

Inače, na području Medžlisa Kurban-bajram se klanjao u svih 10 bosanskogradiških džamija. Uspješno je sprovedena akcija prikupljanja kurbanskih kožica koja je uspješnija od prošle godine i time se stiče informacija o većem klanju kurbana. Medžlis se uveliko priprema za obilježavanje nove 1430. hidžretske godine, čime će je popratiti raznim manifestacijama, akademijama i drugim prigodnim programima.

Senad Rekić