A+ A A-

Prvi broj prvog mektepskog časopisa u Hrvatskoj

Medžlis Islamske zajednice Zagreb počeo je sa izdavanjem prvog mektepskog časopisa u Hrvatskoj. Urednica časopisa je muallima Emina Mešić, koja je nakon kreativnih radionica, uz podršku Medžlisa pristupila pokretanju i uređivanju prvog broja mektepskog časopisa koji ovih dana izlazi iz štampe. Časopis nosi naziv Zagrebački mektepko.

Emina Mešić u uvodniku ističe da se radi o islamskom časopisu za djecu i mlade, kojima je upućen poziv za saradnju kroz priloge, sugestije i pitanja, zatim slanje pjesama, priča, crteža. Cilj je promoviranje rada mektepske djece, a ciljna skupina su mekteblije - od najmlađih do najstarijih.

"Učiti o našoj vjeri islamu, jedna je od najvažnijih zadaća muslimanki i muslimana", kaže u povodu pojavljivanja mektepskog časopisa muftija zagrebački Ševko Omerbašić,
ističući uvjerenje "da će vam vjeronauk pomagati da uspijete u životu i da se nećete pokajati što ste svoje dragocjeno vrijeme odvajali za vjeronauk."
Prema muftijinima riječima " glavna zadaća vašeg lista je pružiti vam mogućnost da suvremenim metodama učite o svojoj vjeri. Takve mogućnosti nisu imali vaši roditelji niti starije generacije, i zato se od vas očekuje više i bolje."

Predsjednik MIZ Zagreb, Mirsad Srebreniković, u obraćanju djeci kaže "sa velikim veseljem dočekujem izlazak prvog broja Vašega lista. Raduje me što smo uspjeli ostvariti dugogodišnju zamisao o potrebi pokretanja novina koje će bilježiti sve zgode i dogodovštine mektepskog druženja te obuhvatiti i malo ozbiljnije teme vezane za odvijanje islamskog odgoja."

Sadržaj prvog broja
-riječ urednice
-poruka glavnog imama
-podrška predsjednika Medžlisa
- v jeronauk kroz slike
-sa sata islamskog vjeronauka
- predstavljamo školu
- predstavljamo mekteb
- oni su naš ponos: pjesnikinja Emina Džanić
- neobične obitelji: 5 hafiza obitelji Abazi
- čudo od djeteta (djece)
- iz pera naših mekteblija
- priča samo za vas
- mudre izreke
- koliko znate o isl. društvu
- preporučimo
- nagradni kviz i zamišljeni prijatelj
- nasmijmo se zajedno i umjesto ilustracije
- nagradna enigma

Adresa:
MEDŽLIS ISLAMSKE ZAJEDNICE ZAGREB,
Gavelina 40, Zagreb
email: mektepko@gmail.com

http://www.islamska-zajednica.hr/