A+ A A-

Dva aviona s hadžijama jutros su poletjela s Aerodroma Sarajevo za Medinu

Dva aviona s hadžijama jutros su poletjela s Aerodroma Sarajevo za Medinu.
Nazim Halilović Muderris član Komisije za hadž Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini kazao je da su jutros u dva aviona za Medinu krenule hadžije sa područja Muftijstva sarajevskog, Muftijstva mostarskog, Muftijstva travničkog i Muftijstva banjalučkog.

 


Prema riječima Nezima Halilovića za sutra su planirana tri leta za Medinu kojima će se prevesti dio hadžija Muftijstva sarajevskog, zatim hadžije iz Muftijstva tuzlanskog i Muftijstva zeničkog.

Prijevoznik bosanskohercegovačkih hadžija je tuniska aviokompanija "Nouvel Air". Planirano je da posljednja grupa hadžija krene s Aerodroma Sarajevo 27. novembra.
Također 16. novembra iz Sarajeva i Tuzle krenuli su autobusima hadžije koje putuju kopnom, 900 hadžija u organizaciji Rijaseta Islamske zajednice, dok njih 150 putuje u organizaciji "Biss Toursa" i 50 u organizaciji agencije "Merkez", uz saglasnost Rijaseta.
Prema informacijama iz Komisije za hadž, danas u poslijepodnevnim satima autobusi s hadžijama trebali bi stići na odredište, u Medinu.