A+ A A-

Posjeta Vijeća biskupske konferencije za ekumenizam

Predstavnici Vijeća za ekumenizam i dijalog među religijama i kulturama Biskupske konferencije BiH u posjeti Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu

S namjerom da se upoznaju s aktualnostima na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu i mogućnostima proširivanja i obogaćivanja postojeće saradnje Vijeće za ekumenizam i dijalog među religijama i kulturama Biskupske konferencije BiH upriličilo je posjetu Fakultetu 13. novembra tekuće godine.

Predstavnici Vijeća među kojima su bili: mons. dr. Pero Sudar, mons. dr. Mato Zovkić, prof. dr. Miljenko Brkić, vlč. dr. Niko Ikić, fra Miro Lončar i fra Marijan Karaula istakli su pohvale na račun Fakulteta koje se mogu čuti ne samo u zemlji, nego i u inozemstvu, a posebno su naglasili otvorenost Fakulteta prema drugom i drukčijem, i nastojanja studenata i profesora Fakulteta na izgradnji mira i povjerenja među građanima Bosne i Hercegovine.

Prof. dr. Ismet Bušatlić, dekan Fakulteta, koji je primio uvažene goste sa svojim saradnicima, iznio je osnovne informacije o Fakultetu, strukturi studija, profesorima i studentima, izdavačkoj djelatnosti i aktivnostima koje se poduzimaju na planu dijaloga među religijama i kulturama.

Nakon veoma prijatnog i, nadamo se, plodonosnog razgovora cijenjeni gosti su razgledali zgradu Fakulteta.

(www.fin.ba)