A+ A A-

Napadnut predsjednik Medžlisa IZ-e u Prijepolju

samir-tandir01Juče 07. 11. '08.g. oko 19 sati u ulici Vladimira Perića Valtera, tačnije ispred ulaza u kancelariju Medžlisa Prijepolje Esad Kašović iz okoline Tutina, prvo je psovao a zatim i fizički nasrnuo na predsjednika Medžlisa IZ Prijepolje Samira ef. Tandira.

Ef. Tandir se kretao svojim putničkim automobilom kada se odjednom ispred njega popriječilo nepoznato vozilo kojim je upravljao Kašović, odmah zatim iz istog vozila je izašao pomenuti Kašović i fizički nasrnuo na predsjednika Tandira ali je njegovo lično obezbjeđenje munjevito reagovalo i napadač je bio spriječen, a slučaj je prijavljen prijepoljskoj stanici policije.

Između Kašovića i obezbjeđenja predsjednika Samira je na kratko došlo do kontakta pri čemu je napadač dobio lakše povrijede.

Inače se za pomenutog Kašovića u prijepoljskoj čaršji zna samo da je mještanin jednog od sela iz okoline Tutina i da je prema tvrdnji pojedinaca riječ o poznatom tutinskom prestupniku i delikventu. Inače je po zanimanju građevinski radnik (tesar), i u Prijepolje je došao na poziv nekadašnjeg imama Medzlisa Prijepolje Nadira Dacića i mještanina Adema Šantića.

Bitno je reci i to da su pomenuti bivši imam Dacić i mještanin Šantić prijepoljskoj javnosti poznati kao direktni razbijači IZ u Srbiji, i da su svi nemiri koji su se dešavali u protekloj godini dana bili posljedica njihovog pokušaja da u Prijepolju oforme paravjersku tvorevinu koja bi bila u nadležnosti srpskog reisa Zilkića.

(www.islamskazajednica.org)