A+ A A-

Uspješno završena ramazanska akcija Bošnjaka za džamiju u Čajniču

Dzamija_u_Cajnicu2Tim Bošnjaci.Net je u Ramazanu 2008. godine pripremio akciju prikupljanja sredstava za okončanje obnove džamije u Kapovom Hanu, Medžlis IZ Čajniče. Novac smo prikupljali isključivo preko web magazina Bošnjaci.Net, a akciju je koordinirao član redakcije mr. Ahmed Pašić.

Uzimajući u obzir opterećenost dijaspore s ovakvim akcijama, pogotovo u ramazanu i provođenje historijske akcije za kupovinu zemljišta za džamiju u Ljubljani, mi smo zadovoljni s odazivom naših čitatelja i par humanitarnih organizacija koje su uplatili srdstva.

Kada smo pretvorili sve donacije iz različitih valuta u konvertibilne marke prikupljeno je 5,843 KM. Uz to je Mahir Dizdar u svom džematu u Seattlu, WA prikupio dodatnih $1,000 US (1,410 KM) koje su donirali Čajničani u tom gradu za obnovu Mir-Muhamedove džamije u čaršiji Čajniča. To će biti prva obnovljena džamija poslije rata u Čajniču. Novac će se iz Seattla prebaciti direktno na račun Medžlisa IZ Čajniče.

Ukupno je prikupljeno 7,253 KM. Mi ćemo se pobrinuti da se novac što prije prebaci na žiro račun Medžlisa IZ Čajniče i time stavi na raspolaganje. Ovom prilikom se zahvaljujemo svima za vaše donacije i nesebičnu pomoć za naše povratnike na Drini.
Svi koji žele u budućnosti pomoći Bošnjacima u Čajniču neka se obrate imamu Eminu Bakalu na e-mail emin_bakal@yahoo.com ili mobitel: 0038761803624

Neizmjernu zahvalnost upućujemo svim donatorima koji su sve ove godine bili sa nama u svim našim akcijama.

(www.bosnjaci.net)