A+ A A-

Halal certifikat Perutnini Ptuj - d.o.o. Breza

Agencija za certificiranje halal kvalitete je jučer, 03. septembra 2008. godine dodjelila halal certifikat Perutnini Ptuj B doo Breza, članici grupacije Perutnina Ptuj iz Slovenije. Svečanoj dodjeli prisustvovali su predstavnici uprave Perutnine Ptuj, predstavnici Islamske zajednice u BiH, predstavnici Agencije, predstavnici vlasti te mnogobrojni mediji.

Halal certifikat predsjedniku uprave i generalnom direktoru Perutnine Ptuj Romanu Glaseru uručio je reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH dr. Mustafa ef. Cerić. Tom prilikom reisu-l-ulema je izrazio zadovoljstvo što je hrana iz pogona PP B iz Breze u skladu sa islamskim propisima i zahtjevima Halal standarda te dodao kako mu je drago što se i članica Perutnine našla među preduzećima koja poštuju specifičnost prehrambenih navika muslimana.

Direktor Glaser je istakao kako je halal certifikatom cjelokupna vertikalna priprema hrane u BiH u skladu sa zahtjevima Halal standarda, što osigurava jačanje pozicije na tržištu.

Direktor PP B Breza, Enver Šišić je rekao da je halal certifikat potvrda trajnog opredjeljenja proizvodnje zdrave hrane Perutnine Ptuj. Po zahtjevima Halal standarda u pogonima PP B doo proizvodit će se:
• POLI (mini i maxi), Poli sa sirom, Poli sa povrćem,
• Ekstra pileća kobasica, Pileća posebna kobasica,
• Poetovio, Pileća prsa u ovitku,
• Hrenovke i
• Paštete

Perutnina Ptuj B doo Breza je 32 kompanija iz regije kojoj je dodjeljen halal certifikat. Iz gurpacije Perutnina Ptuj halal certifikat posjeduju Kalonica Perutnina Ptuj S doo Srbac i Perutnina Ptuj PIPO Čakovec.
(www.halal.ba)