A+ A A-

Glavni imam među 10 najutjecajnijih vjerskih autoriteta u Norveškoj

U Oslu je promovirana knjiga "Ko je ko u Norveškoj", prema kojoj je Senaid ef. Kobilica glavni imam Islamske zajednice Bošnjaka u Norveškoj, izabran među 1000 najznačajnijih ličnosti i među 10 najutjecajnijih vjerskih autoriteta u Norveškoj

U Oslu je promovirana knjiga "Ko je ko?". Među 1000 najvažnijih ličnosti i 10 najutjecajnijih vjerskih autoriteta, koje su našle mjesta u ovoj knjizi, nalazi se ime i biografija sa fotografijom Senaida ef. Kobilice, glavnog imama Islamske zajednice Bošnjaka u Norveškoj i predsjednika Islamskog savjeta Norveške.

- Nakon skoro 15 godina pauze, kaže se u popratnom press obavještenju, mini leksikon "Ko je ko" je ponovno pred očima javnosti. Novo izdanje ove knjige se razlikuje od prethodnih po tome što su se u njoj našli kratki biografski zapisi onih koje je redakcija ove knjige smatrala da mogu ponijeti naziv 1000 najznačajnijih ličnosti iz svih sektora norveškog društva.

Korice sa slikama nekih ličnosti među kojima i Senaid ef. pored norveške princeze Mette-Marit

U ovu knjigu su ušle biografije i fotografije mnogih važnih javnih ličnosti, političara, članova kraljevske porodice, naučnika i istraživača, pisaca i književnika, umjetnika, vjerskih autoriteta, velikih biznismena, sportista i mnogih drugih, koji svojim javnim djelovanjem igraju značajnu ulogu u kreiranju društvenog života Norveške.

Izdavač knjige, renomirana izdavačka kuća "Aschehoug", je pomno odabrala autore i pisce za ovu knjigu. Glavni urednik ovoga leksikona je jedan od prvih komentatora i novinskih urednika Knut Olav Åmås (Knut Olav Omos). Redakcija od 17 trenutno najboljih i najeminentnijih novinara i urednika je sistematski i veoma pomno odabirala ovih 1000 ličnosti, koji su našli mjesta u ovoj knjizi. Biografije su pisali članovi redakcije, prezentirajući javnosti svoje najbolje tekstove i portrete odabranih ličnosti.