A+ A A-

Koncertom iskazana dobrodošlica ramazanu u Mostaru

U povodu nastupajućih dana mubarek mjeseca ramazana, Bošnjačka zajednica kulture Preporod, Gradsko društvo Mostar i Medžlis IZ Mostar, ogranizovali su veče duhovne muzike, pod simboličnim nazivom "U susret Ramazanu". Da je ovaj koncert bio potreban Mostaru, pokazala je mnogobrojna publika, koja je s oduševljenjem pozdravila učesnike programa, ali i zaučila ilahije sa njima.

Koncertu su prisustvovali i predstavnici vlasti Hercegovačko-neretvanskog kantona, kao i dužnosnici IZ-e. Svojim glasovima i izvedbama ilahija, Mostarce su počastili ansambl El-Kamer i prijatelji, među kojima su, između ostalih, bili Zejd Šoto i Eldin Huseinbegović. Melodije i riječi ilahija odjekivale su mostarskim ulicama, najavljujući dolazak najdražeg musafira - šehri ramazana.
Mjesto održavanja koncerta bila je novootvorena bašča Saraj, pored Karađoz-begove džamije. Oduševljenje publike i ovacije izazvao je Eldin Huseinbegović svojim odličnim izvođenjem duhovnih pjesama, ali i pjesmama "Da te nije, Alija", "Da šutiš".

Meadin Mrndžić