A+ A A-

Zapaljen mesdžid i napadnut imam, predsjednik odbora i novinar

U jutarnjim satima 27. 08. 2008. god. zapaljen je mesdžid u selu Donje Goševo, Medžlis Islamske zajednice Novi Pazar. Džemat Donje Goševo je u sastavu džemata Jošanica na čelu sa imamom Ifet ef. Aličkovićem.

Ifet efendija je sa predsjednikom džematskog odbora, odmah nakon dobijene informacije, obišao već izgorjeli vjerski objekat i na licu mjesta zatekao Adema Zilkića i Hasiba Suljevića u pratnji osoba koje su poznate javnosti kao učesnici svih incidentnih situacija u posljednjih deset mjeseci, posebno onih ispred Altun alem džamije i prilikom polaganja kamen temeljca za izgradnju Medrese u Tutinu.
Tom prilikom je verbalno i fizički napadnut imam Ifet ef. Aličković i predsjednik džematskog odbora Mahit Sadiković. Takođe je napadnut i novinar Glasa islama mr. Refik Sadiković.

Ovi događaji su još jedna potvrda da paravjerska tvorevina ne odustaje od izazivanja incidenata i sukoba, uprkos činjenici da se nalazimo u mubarek danima, uoči mjeseca ramazana.

Od nadležnih policijskih organa očekujemo sprovođenje istrage u cilju utvrđivanja uzroka požara u ovom vjerskom objektu, kao i zaštitu službenika, imovine i pripadnika Islamske zajednice u Srbiji.

(www.islamskazajednica.org)