A+ A A-

OBAVEZA MEDŽLISA DA AŽURIRAJU "KARTON OBJEKTA"

cia_logo     Centar za islamsku arhitekturu Rijaseta Islamske zajednice (CIA) podsjeća medžlise na njihovu obavezu redovnog ažuriranja "Kartona objekta" u slučaju bilo kakve intervencije na vjerskom objektu.

     Također se ističe da medžlisi trebaju dobiti stručno mišljenje i saglasnost Centra za islamsku arhitekturu za izgradnju, obnovu, dogradnju, proširenje ili rekonstrukciju džamije ili mesdžida, ili drugog objekta uz džamiju, mekteba, abdesthane, gasulhane i sl.

     U dopisu koji je potpisala vršilac dužnosti direktora, dipl. ing. arh. Fatima Šišić, se ističe: "Molimo sve predstavnike medžlisa Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini da obrazac "Karton objekta" koji je u prilogu ovog dopisa na web portalu, isti „skinu" sa interneta, popune i dostave e-mailom ili regularnom poštom u Centar za islamsku arhitekturu - CIA.

     Naime, u nemogućnosti da se vrši obilazak svih objekata Islamske zajednice na terenu, ovim putem molimo da za sve intervencije na objektima Islamske zajednice: obnovu, rekonstrukciju, novu izgradnju, dogradnju ili proširenje, popunjavanjem prilozenog obrazca "Kartona objekta" date službenicima u CIA mogućnost dopune ili korekcije Registra.

     Isto važi i u slučajevima bilo kakve izmjene podataka za ranije već dostavljene "Kartone objekta".

CENTAR ZA ISLAMSKU ARHITEKTURU

Adresa: Bulevar Meše Selimovića 85;

Tel. **387 (33) 459-780; Fax: 459-700

E-mail: centaria@bih.net.ba, cia@bih.net.ba, centaria@rijaset.ba