A+ A A-

ODRŽANI IZBORI U ISLAMSKOJ ZAJEDNICI U SRBIJI

izbori-iz-srbija     Izbori u Islamskoj zajednici u Srbiji održani su 22. juna 2008. godine na teritoriji cijele države. Biračka mjesta su na vrijeme otvorena kako u Sandžaku tako i u Beogradu, Nišu, Smederevu, Vojvodini, Preševskoj dolini i mnogim drugim mjestima.

     Sa svih biračkih mjesta su pristigle informacije da se izbori odvijaju normalno, bez ikakvih problema, i da je izlaznost neočekivano velika. Izbori se nisu održali jedino u Bajrakli džamiji koja se nalazi pod okupacijom porodice Jusufspahić. Islamska zajednica je, međutim, organizovala izbore na nekoliko punktova u Beogradu, gdje vjernici nesmetano izražavaju svoju volju i gdje je izlaznost, također, velika.

     Prema podacima Media centra koje smo dobili od Centralne izborne komisije Mešihata Islamske zajednice, na izbore koji se održavaju u Islamskoj zajednici izašao je rekordan broj birača u poređenju sa svim dosadašnjim.

     Ukupno 180 džemata na teritoriji cijele države na jučerašnjim izborima biralo je svoje predstavnike. U Centralnoj izbornoj komisiji kažu da je odziv birača za sada dobar.
Glavni muftija Muamer ef. Zukorlić je u petak pozvao vjernike da u što većem broju izađu na izbore i na taj način još jednom potvrde svoju opredijeljenost za jedinstvenu Islamsku zajednicu.

(www.islamskazajednica.org)