A+ A A-

ISLAMSKA ZAJEDNICA BOGATIJA ZA JOŠ JEDAN OBJEKAT

     Iako smo prije spominjali da naši vrijedni Bošnjaci u Utici, NY, pregovaraju sa opæinskim vlastima o kupovini crkve, mada se može slobodno reæi preuzimanju, kako nas obavještava mladi imam u Utici Ahmedin ef Mehmedoviæ, danas je džemat u Utici zvanièno postao vlasnik spomenutog objekta.

     Zvanièna cijena je bila $1, s tim što su naše džematlije morale preuzeti na sebe obavezu da isplate neke neizmirene obaveze od strane prijašnjeg vlasnika, i da plate troškove kupoprodajnog ugovora.

amerika-nova-dzamija1

     Prema našim informacijama, a oèekujemo više detalja u narednom periodu, krov crkve zahtijeva hitnu intervenciju dok su ostali dijelovi u, manje-više, dobrom stanju. Eto, da nekada ne treba imati novaca, nego volje i jedinstva dokaz je i ovaj džemat, jer, kada smo jedinstveni, Allah otvara Svoja vrata tamo gdje nikada ne bismo ni pomislili da ih ima.
     Na kraju da èestitamo našim zemljacima u Utici i poruèujemo im da nastave tako kako su i zapoèeli, ozbiljno i jedinstveno. Ako ne mogu malim koracima naprijed, onda ne preostaje ništa nego velikim koracima.
Mašallah i neka vam je sa srecom!

(www.dzemati.com)