A+ A A-

VIJEĆE ŽENA MEDŽLISA IZ-e ZAGREB ORGANIZIRALO MODNU REVIJU

     Nakon zapaženog nastupa na posljednjem Fashion weeku u Sarajevu, modna kreatorica Fatima Kadić Žutić, vlasnica modnog studija Taj, svoju je kolekciju  proljeće/ljeto, 31. 05. 2008.god., predstavila i u Zagrebačkom islamskom centru, te na taj način, na velika vrata ušla u jedan novi svijet mode, predstavljajući modele namijenjene ženama koje duboko u sebi nose osjećaj o svojoj originalnoj vrijednosti i dostojanstvu; ženama koje se žele odmaknuti od stereotipa niske ili visoke mode; ženama koje su vrijedne po sebi, a njihov izgled, bile one niske ili visoke, punije ili mršavije - samo je kruna (Taj)  cijelog njihovog bića i osobnosti.

revija-zagreb

     Modnu reviju je organiziralo Vijeće žena Islamskog centra Zagreb, na čelu sa predsjednicom gđom Azrom Omanović, koje u svom kratkom djelovanju bilježi nekoliko značajnih projekata, a jedan od njih je i organiziranje ove revije. Žene MIZ-e Zagreb još su jednom pokazale sposobnost izuzetne kreativnosti, izvanredne gostoljubivosti, ali ponajviše sposobnost vrhunske organizacije.

     Da sve bude onako kako su žene osmislile pobrinuo se i Izvršni odbor MIZ-e Zagreb i njegov predsjednik g. Mirsad Srebreniković, koji je naglašavajući nužnost afirmiranja ženskog dijela džemata i kroz ovakve sadržaje, u svim segmentima pomogao organizaciju ove revije.

     Modna revija je izazvala veliko zanimanje medija, koji su je sa zadovoljstvom popratili, a potom o njoj prenijeli samo pozitivne kritike. 

revija-zagreb1

       Koliko god se možda dvojilo o potrebi organiziranja ovakvih susreta u islamskim centrima, jedno je sigurno: te večeri se okupilo više od dvije stotine žena iz četiri velika džemata: Zagreba, Rijeke, Pule i Ljubljane. Okupila ih je i ujedinila želja za doživljajem nečeg drukčijeg i posebnog. Ujedinila ih je priča o ženi, koja tragajući za Vječnom Ljepotom pronalazi ono najljepše u sebi, tako se predstavljajući kao potpuna ličnost, a ne samo kao puki vizualni objekt.