A+ A A-

U GORAŽDU ODRŽANO III KANTONALNO TAKMIČENJE SREDNJIH ŠKOLA IZ ISLAMSKE VJERONAUKE

     Treće kantonalno takmičenje srednjih škola Bosansko-podrinjskog kantona iz nastavnog predmeta Islamska vjeronauka održano je u četvrtak, 03. džumade-l-ula 1429.h.g. / 08. maja 2008.g. u prostorijama Srednje stručne škole ''Džemal Bijedić'' u Goraždu.

     Takmičenju su prisustvovali učenici predstavnici sve tri srednje škole Bosansko-podrinjskog kantona, a organizirano je u tri kategorije, odnosno za učenike prvih, drugih i trećih  razreda.

     Učenici četvrtih razreda u ovoj školskog godini nisu imali nastavu islamske vjeronauke, te takmičenje nije moglo biti organizirano za učenike četvrtih razreda. U školskoj 2008./2009. godini islamska vjeronauka će, ako Bog da, biti prisutna i u četvrtim razredima srednjih škola Bosansko-podrinjskog kantona, te će tada ovo takmičenje dobiti i kategoriju četvrtih razreda.

     Svaka od škola u jednoj kategoriji mogla je učestvovati sa tri svoja takmičara, te je broj takmičara predstavnika jedne škole u sve tri kategorije mogao biti devet, a ukupan broj takmičara iz sve tri škole dvadeset i sedam. Od predviđenog broja takmičara takmičenju je prisustvovalo svih dvadeset i sedam. 

III kant takm sr skola
     Takmičari su za izradu testa na raspolaganju imali 60 minuta, a u tom vremenu trebali su odgovoriti na 13 postavljenih pitanja ili zadataka. Takmičar je mogao osvojiti maksimalno 60 poena.

     Po obavljenom testiranju za takmičare je organiziran doručak u prostorijama škole.

     Testove takmičara pregledala je komisija sastavljena od profesora islamske vjeronauke, te predstavnika Ureda muftije goraždanskog.

     Svečanost proglašenja pobjednika upriličena je u prostorijama škole domaćina takmičenja.

     Svečanosti proglašenja pobjednika pored učenika takmičara i profesora islamske vjeronauke, prisustvovali su direktori sve tri srednje škole Bosansko-podrinjskog kantona, zatim predstavnik Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog kantona, te izaslanik muftije goraždanskog.

III kant takm 1 mjestol)

Osvajači prvih mjesta: Anera Malokos, III r., Lejla Garaplija, I r., Armin Hambo, II r. 

     Takmičarima koji su osvojili neko od prva tri mjesta u svojim kategorijama uručene su diplome, poklon knjige i novčane nagrade od strane Ureda muftije goraždanskog. Isti će, zajedno sa pobjednicima takmičenja iz drugih nastavnih predmeta srednjih škola, biti pozvani na prijem kojeg će Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog kantona Goražde organizirati, te će im tom prilikom biti uručene diplome i prigodne nagrade od strane Ministarstva.

     Pokrovitelj takmičenja bio je Ured muftije goraždanskog. 

REZULTATI TAKMIČENJA

Osvojeno

Mjesto

Ime i przime takmičara

Razred i odjeljenje

Naziv srednje škole

 

 

III razred

1.

 

Anera Malokos

III 1

Srednja tehnička škola ''Hasib Hadžović''

 

 

2.

 

Armela Gluščević

III 3

Mješovita srednja škola ''Enver Pozderović''

 

 

3.

 

Almina Zec

III 1

Mješovita srednja škola ''Enver Pozderović''

 

 

II razred

1.

 

Armin Hambo

II 1

Mješovita srednja škola ''Enver Pozderović''

 

 

2.

 

Šejla Baljić

II 4

Srednja tehnička škola ''Hasib Hadžović''

 

 

3.

 

Almira Drljević

II 2

Mješovita srednja škola ''Enver Pozderović''

 

 

I razred

1.

 

Lejla Garaplija

I 1

Mješovita srednja škola ''Enver Pozderović''

 

 

2.

 

Selma Bukva

I 2

Mješovita srednja škola ''Enver Pozderović''

 

 

3.

 

Emina Spirjan

I 2

Srednja tehnička škola ''Hasib Hadžović''

 

 

                                                                  Dženan Imamović