A+ A A-

APEL ZAJEDNICA SADŽAČKE DIJASPORE POVODOM IZBORA U SRBIJI

zsd_logo1     Povodom izbora koji će biti održani 11. maja 2008 god. Zajednica sandžacke dijaspore izdaje sljedeće saopštenje za javnost. 

Dragi Bosnjaci,

      pred nama su opet lokalni i parlamentarni izbori. 11. maja ce gradjani biti u prilici da iskoriste svoje demokratsko pravo i glasaju za one za koje smatraju da su najdostojniji emaneta upravljanja.   Medjutim, ovo je i prilika da kao narod popravimo utisak kojeg smo ostavili na ranijim izborima. Kao sto znate, posljednjih godina su izbore kao po pravilu pratili incidenti u kojima je cak bilo i ljudskih zrtava. Svjesni smo turbulencija na politickoj sceni koje dolaze sa samog vrha drzave i koje potresaju i nas kraj kao sto smo svjesni i podjela u samom bosnjackom korpusu.

     Medjutim, ubijedjeni smo da u nasem narodu ima dovoljno pozitivne energije da na ovim izborima pokaze dostojanstvo, svjesnost i privrzenost vrijednostima kao sto su pravo na slobodno izjasnjavanje, mir, bezbjednost i pravednost.

Nasa vjera nas uci da se Bozija mudrost ogleda i u tome sto nas je stvorio razlicitim. Imajmo ovo na umu kao i to da Bog prezire one koji nered stvaraju i kavgu zapocinju.

     Apelujemo na sve vas da izadjete na izbore, glasate za one kojima vjerujete i maksimalno postujete pravo onih koji ne misle kao vi.

     Dragi Bosnjaci, taj put nema alternativu i nadamo se da smo svi svjesni te cinjenice. U tom smislu vas srdacno selamimo i zelimo puno uspjeha u danima koji su ispred nas.

Vasa

Zajednica sandzacke dijaspore

(www.islamskazajednica.org)