A+ A A-

NAJVEĆI SVJETSKI SAJAM HALAL HRANE - MIHAS 2008

logo-vijest     U Kuala Lumpuru će od 07. - 11. maja 2008. godine biti održan najveći međunarodni sajam halal hrane, MIHAS 2008. Na sajmu će prisustvovati preko 500 kompanija iz cijelog svijeta. Agencija za certificiranje halal kvalitete je također zakupila štand na kojem će se posjetiocima pored Agencije predstaviti kompanije Vispak, Voćar i Unija Inn.

     Ovogodišnji sajam obogaćen je za još jedan izložbeni sektor. Naime, pored uobičajenih eksponata koji su se tokom proteklih godina sajama izlagali ove godine na sjamu će se predstaviti mašine za proizvodnju i  pakovanje halal proizvoda.
     Pored sajma održava se Svjetski halal forum na kojem će učestvovati Agencija za certificiranja halal kvalitete. Na forumu će se raspravljati o pitanjima iz oblasti halal poslovanja. Također će biti predstavljeni zaključci sa foruma održanog u novembru 2007. godine u Sarajevu.
     U cilju boljih odnosa i poslovanja organizator je ove godine za sve učesnike sajma i foruma obezbijedio poslovne susrete sa privrednicima Malezije. Ovaj program će trajati od 06. - 10. maja 2008. godine.

(www.halal.ba)