A+ A A-

BOSANSKA DUBICA: RAZBIJENA STAKLA NA GRADSKOJ DŽAMIJI

B_Dubicadza     Samo nekoliko dana nakon posljednjeg incidenta, na meti vandala ponovo se našla Gradska džamija u Bosanskoj Dubici, na kojoj je u noći sa četvrtka na petak razbijeno jedno prozorsko staklo.

     - Razbijeno staklo primijetio sam jučer oko deset sati. Tada sam pozvao i policiju, koja za vrijeme uviđaja nije našla predmet kojim je staklo razbijeno - kazao je Safet ef. Beganović, glavni imam Medžlisa IZ Bosanska Dubica.
     Istakao je kako ne vjeruje da će policija razotkriti počinioce.
     - Samo na ovoj džamiji razbijena su tri prozorska stakla. Nismo ih zamjenjivali, jer kada to uradimo, vandali ih ponovo polupaju. Od 2000. godine, kada sam došao u Dubicu, bilo je bezbroj napada na mezarja i objekte IZ. U dva navrata počionici su razotkriveni i riječ je o maloljetnim osobama - rekao je Beganović.
     On je policiji u Bosanskoj Dubici skrenuo pažnju i na tri noćna kluba, udaljena svega tridesetak metara od Gradske džamije.
     - Rade mnogo duže od dozvoljenog vremena. Vjerujem da bi policija upravo na tim i sličnim mjestima mogla pronaći počinioce. To sam im rekao i tokom prošlosedmične istrage, kada je pred Gradskom džamijom pogaženo cvijeće, a na vratima ostavljene stope nasilnika i kada je odnesen ukras sa česme u dvorištu džamije u naselju Puhale i izvaljen nišan s obližnjeg mezarja - ističe Beganović.

(Dnevni avaz)