A+ A A-

PRVA HALAL ŠPEDICIJA

     U Sarajevu, 10. aprila 2008. godine, potpisan je ugovor o halal certificiranju firme Interšped d.d. Sarajevo. Ugovor su potpisali Amir Sakić, direktor Agencije za certificiranje halal kvalitete i Hasib Salkić, direktor Interšped dd Sarajevo.

     Proces implemantacije zahtjeva Halal standarda će obuhvatiti skladištenje, transport i špedicijiske usluge. Interšped dd Sarajevo je prva firma u regionu koja će certificirati navedene usluge u skladu sa zahtjevima Halal standarda. Interšped dd Sarajevo je firma sa dugogodišnjim iskustvom iz oblasti međunarodne i unutrašnje špedicije, transporta i skladišnih usluga, osnovana 1948. godine. Djelatnost ove firme je organizacija svih vrsta prevoza, carinsko posredovanje, čuvanje robe, skladišne manipulacije, ostale usluge vezane za spoljnu i unutrašnju trgovinu te agencijski poslovi.

intersped

     Interšped ima svoje poslove jedinice na prostoru čitave Bosne i Hercegovine (Sarajevo, Banja Luka, Mostar, Bihać, Zenica,Tešanj, Slobodna carinska Zona Vogošća) te na graničnim prelazima: Orašje, Izačić, Zvornik-Karakaj, CI Velika Kladuša, Međunarodni Aerodrom Sarajevo, Doljani, CI Čapljina, Bosanska Gradiška, Šamac i Luka Brčko.

     Interšped posjeduje odgovarajuće licence:

     EPSP 892/97 (Ministarstva vanjske trgovine o upisu u jedinstvenu evidenciju preduzeća za vršenje spoljnotrgovinskog prometa)

     Licenca FIATA International Federation of Freight Forwarders Association Zurich

     Značaj halal certificiranja usluga koje nudi Interšped je veoma veliki jer halal certificiranim firmama omogućuje da brže, lakše i sigurnije plasiraju svoje halal proizvode na domaće i međunarodno tržište.

(www.halal.ba)