A+ A A-

MEŠIHAT POZDRAVLJA OPOZIVANJE ODLUKE O PRIVOĐENJU MUFTIJE

logo2_125x91     Portparol Mešihata Islamske zajednice u Srbiji Sead-ef. Šaćirović pozdravio je danas odluku Sudskog vijeća na suđenju grupi vehabija, kojom je opozvano rješenje o privođenju glavnog muftije Islamske zajednice u Srbiji Muamera-ef. Zukorlića.

     Šaćirović je Sto plus radiju rekao da je odluka o prinudnom privođenju Zukorlića bila ishitrena, jer Sud nije sačekao zvanično obavještenje iz Mešihata.
     "Očekivali smo odluku o opozivu rešenja o privođenju Zukorlića, jer on nije kriminalac, a ni optuženi u Specijalnom sudu. To je, inače, prvi put da se Zukorlić, iz opravdanih razloga, nije pojavio kao svjedok u sudu", rekao je Šaćirović.
     On je dodao da je odluka o privođenju muftije Zukorlića "pokazala kakva prava" imaju muslimani u Srbiji.
     "Šta nakon ovoga može očekivati običan musliman, kada takav tretman najvećih pravnih institucija ima poglavar Islamske zajednice", rekao je Šaćirović.
     On je kao primjer "selektivnog ponašanja" sudija prema građanima Srbije naveo da se sekretar Vlade Srbije Dejan Mihajlov 25 puta nije pojavio u sudu kao optuženi, ali da nikada nije izdat nalog za njegovo privođenje.

(www.islamskazajednica.org)