A+ A A-

POZIV DIJASPORI ZA REGISTRACIJU I UČEŠĆE NA IZBORIMA

     Bošnjaci širom dijaspore, registrujte se za lokalne izbore  i tako pošaljite jasnu poruku svim ubicama Bosne i Hercegovine.

     Pokažimo da nam je stalo do naše BiH. Pošaljimo jasnu  poruku onima koji prave račun bez krčmara, onima koji i dalje rade na uništenju državnog i društvenog tkiva BiH.    Kažimo im da postojimo i da znaju koliko ih glasova protiv čeka na nekom od referenduma koje uzaludno traže. Ovo je historijski trenutak u kojem sami odlučujemo o čemu i sa kakvim izrazom lica ćemo pričati našoj djeci o BiH.

kbsa-e_vijesti

KONGRES BOŠNJAKA SJEVERNE AMERIKE  POZIVA BOŠNJAKE U DIJASPORI U BORBU ZA OPSTANAK BOŠNJAKA KAO POLITIČKOG FAKTORA U ENTITETU REPUBLIKA SRPSKA

     Broj bošnjačkih glasača na područiju manjeg entiteta, Republika Srpska se drastično smanjuje. Pošto je bošnjačko biračko pravo znatno reducirano u manjem entitetu, Bošnjacima prijeti opasnost da i u ono malo općina gdje su do sada imali nekoliko odbornika, na sljedećim lokalnim izborima ostanu bez njih. Tako Dodikovim "demokratskim sredstvima" prisustvujemo dovršetku Karadžićeve i Miloševićeve politike - Republika Srpska s 5% nesrba, koji prema međunarodnim standardima nisu više konstitutivan narod, već nacionalna manjina.

     Hoćemo li svojom pasivnošću, ne registracijom i ne izlaskom na lokalne izbore u BiH biti učesnici ovog monstruoznog plana?

     Hoćemo li dopustiti dovršetak agresorskog cilja - posrbljenje Republike Srpske u kojoj će biti poništen svaki oblik bosnjačke historije, kulture, tradicije i duhovnosti?

     Hoćemo li dopustiti da bošnjačka djeca, rasuta diljem svijeta, ostanu bez svoje rodne grude.

Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike poručuje: NEĆEMO!

     Sadašnja teritorija RS je jedna izborna jedinica. Oko 50% ljudi koji mogu da glasaju u izbornoj jedinici RS (nije važno gdje trenutno borave) su Bošnjaci i Hrvati. Kada bi većina njih se registrovala za lokalne izbore postali bi politička većina u RS.

     Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike poziva sve patriotske građane  Bosne i Hercegovine u dijaspori da se predregistruju za lokalne izbore i tako učine važan korak za Bosnu i Hercegovinu, za Bošnjake i svoje potomstvo. Ne dozvolimo da našu posivnost iskoriste oni koji nas osirotiše i ožalostiše.

     Svaki naš glas je presudan, te stoga ne dozvolimo sebi žaljenje nakon lokalnih izbora, nego predregistracijom stvorimo uvjete za slavlje i uspjeh. Ponovo smo u odbrani države  Bosne i Hercegovine i bošnjačkog naroda, svojom predregistracijom iskažimo patriotizam prema Bosni i Hercegovini i budimo složni makar ovaj put. 

     Samo do 16. aprila se još možete predregistrovati putem interneta.

     Podaci, da bi Centralna izborna komisija BiH lakše i efikasnije vama isporučila obrasce za glasanje, su:

Ime i prezime svih punoljetnih članova vaše familije.

Adresa gdje sada živite.

Matični broj

Adresa u Bosni i Hercegovini, prije agresije.

Sve pošaljite do 16. aprila 2008. godine na email: bhizbori2008@gmail.com