A+ A A-

U KOZLUKU CENTRALNI MEVLUD NA PODRUČJU ZVORNIKA

     Centralni mevlud za područje Medžlisa Islamske zajednice Zvornik, a u povodu obilježavanja rođenja Muhammeda a.s., održan je u Kozluku.

     Kozlučka džamija je još u fazi obnove, ali je primila veliki broj muslimana.  Prigodan mevludski program je izveo hor Medžlisa Zvornik. Lijepo osmišljen i dobro uvježban program je razgalio brojne posjetioce.

 

Kozluk I
     Iako je džamija prostrana, bila je puna poštovalaca ove naše tradicije. Svečanosti su prisustvovali imamami iz skoro svih naših džemata. Veliki je broj vjernika iz drugih džemata je podsjetilo na mevlude koji si izvođeni prije dvadesetak godina. Vaz je održao zamjenik muftije tuzlaskog Bekir ef. Šabić.

 

     Bekir ef. je upozorio na moralni aspekt misije Muhammeda a.s. i važnost slijeđenja sunneta. Kozlučani su bili obradovani što su bili domaćini ovogodišnjeg centralnog mevluda i lijepo su ugostili svoje musafire.

     Ova  svečanost je  pomogla muslimanima Kozluka da se još bolje osjećaju u svom rodnom mjestu. Ovim povodom u svih trideset džemata su planirane slične svečanosti.

M.M.