A+ A A-

ZAMJENIK REISU-L-ULEME POSJETIO BOŠNJAČKE DŽEMATE U ŠVICARSKOJ I FRANCUSKOJ

hafiz_spahic     U povodu Mevluda 1429. hidžretske godine od 20. do 24. marta 2008. godine zamjenik reisu-l-uleme hadži hafiz Ismet ef. Spahić posjetio je bošnjačke džemate Lucern, Cug i Aargau u Švicarskoj i Sošo u Francuskoj.

     Tom prilikom u Lucernu je imamio na džumi namazu, a njegova hutba u kojoj se posebno osvrnuo na život i djelo Allahovoga poslanika i miljenika Muhammedu, a.s., naišla je na izuzetan odjek.

     Na završnoj ploči dograđenog objekta Islamskog centra, u prisustvu velikog broja radnika dobrovoljaca, proučio je hair dovu.

     Zamjenik reisu-l-uleme je u Cugu imao obraćanje na prigodnom mevludskom programu, dok je u džematu Aargau bio gost redovne tribine na kojoj se okupio velik broj naših zemljaka.

     Hafiz Ismet ef. Spahić je u Sošou govorio na velikoj mevludskoj svečanosti, a okupljene džematlije su s velikom pažnjom pratile izlaganje zamjenika reisu-l-uleme.

     Na povratku u Bosnu i Hercegovinu hafiz Ismet ef. Spahić posjetio je i džematlije bošnjačkog džemata u Milusu koji, u nedostatku vlastitog prostora i stalnog imama, namaze obavljaju u jednom turskom džema'atu, a trenutno su u sastavu džemata Sošo.

     Džematlije ovih džemata nisu krili radost što ih je, baš u danima Mevluda, posjetio hafiz Spahić čiji vazovi nikog ne ostavljaju ravnodušnim.

     Opširna reportaža i više detalja o ovim posjetama bit će objavljena u narednom broju islamskih informativnih novina "Preporod".

B. P.