A+ A A-

NA HUTBAMA U PETAK AKTUALIZIRATI PROBLEM DROGE

minber     Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini sugerirao je svim imamima i hatibima da džumansku hutbu, u petak 28. marta 2008. godine, posvete problemu droge u našem društvu.

     U dopisu broj: 02-ZS-1345-1/2008., od 13. rebiu-l-evvela 1429., 21. mart 2008. godine, koji je uputio Muharem ef. Omerdić rukovodilac Vjerskoprosvjetne službe Rijaseta svim imamima i hatibima na području Rijaseta Islamske zajednice u BiH putem ureda muftija se ističe: "Reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić primio je u svome kabinetu delegaciju "Merhameta".

     U razgovoru je dotaknuto i pitanje borbe protiv ovisnosti od droge i drugih opojnih sredstava i naznačio značaj ovih aktivnosti koje u tome pravcu poduzima "Merhamet".

     Reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić podržao je program "Merhameta" i izrazio spremnost Islamske zajednice da se pristupi zajedničkoj akciji u borbi protiv droge i alkohola u našem društvu.

     Stim u vezi, potrebno je da svi hatibi, u petak 28. marta 2008. godine, na džumi-namazu tematiziraju problem droge i pozovu džematlije da podrže akciju za izgradnju Centra izlaz, pozivajući humanitarni telefon 090 291 000 i na taj način daruju 2,00 KM ili na druge načine.

     Molimo muftije i glavne imame da apeliraju na imame i hatibe da svi izvrše ovu dužnost.

     Želeći vam uspjeh u vašem radu, molimo Allaha, dž.š., da nagradi sve učesnike u ovom hajirli djelu.

     Es-selamu 'alejkum."

Po ovlaštenju reisu-l-uleme

Mr. Muharem Omerdić