A+ A A-

VINDIJI, KOKI I VINDONU HALAL CERTIFIKATI

Vindija_certifikat     Kupci četrdesetak zemlja u kojima vrijede šerijatski propisi glede hrane i pića, kao i oni u ostalim zemljama koji traže poštivanje halal standarda, slobodno će moći kupovati i konzumirati proizvode Vindije, Koke i Vindona budući da su dobili halal certifikate.

     U Vindiji su certifikati dodijeljeni mlijeku i mliječnim proizvodima, kao i sirevima i sokovima, dok su u Koki i Vindonu njima obuhvaćene skupine svježeg i zamrznutog pilećeg mesa, te pečenih i paniranih proizvoda i prerađevina.
     Trima halal certifikatima, koje je Dragutinu Drku, Nenadu Klepaču i Mladenu Gajskom u ime Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj uručio Aziz Hasanović, ukupno je obuhvaćeno 207 proizvoda Vindije, 470 proizvoda Koke i 99 proizvoda Vindona koji su prošli sve provjere Agencije za certificiranje halal kvalitete sa sjedištem u Tuzli.
     "Tržište halal proizvoda u neprekidnom je rastu, tako da je danas najbrže rastuće prehrambeno tržište, pa je stoga razumljivo zanimanje za halal certifikat, kojih je u Hrvatskoj do sada dodijeljeno 12, a sada još tri", istaknuo je Hasanović, izražavajući zadovoljstvo što su tri tvrtke iz Poslovnog sustava Vindija certificirane i po tom standardu koji bi im trebao pomoći u širenju tržišta.
     Zahvalivši svim koji su uspješno priveli kraju certificiranje, generalni direktor PS-a Vindija Dragutin Drk najavio je kako će se na specijaliziranim sajmovima halal proizvoda uskoro pojaviti i proizvodi tog najvećeg hrvatskog prehrambenog poduzeća. Među njima bit će i potpuno novi asortiman iz dviju novih tvornica koja će biti otvorene ove godine u Varaždinu.

(www.halal.ba)