A+ A A-

PRIPREME ZA MANIFESTACIJU KAIMIJINI DANI 2008.

     Već tradicionalna manifestacija „Kaimijini dani" će biti održana i ove godine u Zvorniku. Pripreme za njenu organizaciju su u toku, a manifestacija bi trebala biti održana od 04. do 08. juna 2008. godine. 

     Organizacioni odbor je raspisao oglase za  ovogodišnju „Kaimijinu nagradu"  Nagrada se dodjeljuje za najbolje objavljeno djelo u 2007. godini iz oblasti književnosti i znanosti, a koje prvenstveno, uz najviše književnoestetske, odnosno znanstvene standarde, afirmira  duhovne i humanističke vrijednosti. 

     Oglas je objavljen u islamskim informativnim novinama „Preporod" i na web portalu www. medzlis-zvornik.org .

     Pored glavne nagrade dodjeljuju se i nagrade u kategoriji učenika osnovnih škola. Tema ove godine je „Sve je lahko kad te ljubav vodi". U kategoriji učenika  srednjih škola tema je „Odgovor na sva pitanja nalazi se u našem srcu".

     Prijave na oglase mogu se dostaviti u Muftijstvo tuzlansko i Medžlis Islamske zajednice Zvornik.

P6090033

Organizacioni odbor „Kaimijinih dana"

Raspisuje

OGLAS

     Za pojedinačne i kolektivne prijave za Nagradu „Hasan Kaimijia 2008.", koja će biti dodjeljena u okviru manifestacije „Kaimijini dani", što će biti održana od 05. do 08. juna 2008. godine u Zvorniku, Kula-Gradu i drugim dijelovima Podrinja. Nagrada "Hasnan Kaimija" dodjeljuje se za najbolje objavljeno djelo u 2007. godini  iz oblasti književnosti i znanosti, a koje prvenstveno, uz najviše književnoestetske, odnosno znanstvene standarde, afirmira  duhovne i humanističke vrijednosti.

     Prijave na Oglas, odnosno prijedloge za ovogodišnju Nagradu „Hasan Kaimija", možete poslati na adresu Muftijstvo Tuzlansko (Turalibegova 39, 75000 Tuzla), Medžlis Islamske zajednice Zvornik (Svetog save bb 75000 Zvornik ili Kraljevići bb 75411 Sapna).

     Sve prijave/prijedloge  možete dostaviti najkasnije do 30. aprila 2008. godine.

     Žiri za nagradu razmatrat će sve ponuđene prijave i Organizacionom odboru predložiti ovogodišnjeg dobitnika Nagrade „Hasan Kaimija". Svečano uručenje Nagrade predvišeno je u vrijeme održavanja Manifestacije.

Predsjednik Organizacionog odbora „Kaimijinih dana" u Zvorniku

Husein ef. Kavazović,

muftija tuzlanski