A+ A A-

ČETVRTO SIJELO U ŠUDŽAUDIN DŽAMIJI U ROGATICI

     Četvrtom po redu sijelu, zadnje subote u mjesecu, dana 23. februara 2008. godine, između akšama i jacije, u Šudžaudin džamiji u Rogatici su prisustvovala 44 Bošnjaka i Bošnjakinje, od kojih su petoro vesele i lijepe dječice, naše radosti i nade inša-Allah...

     Dok smo čekali braću, koja su malo kasnila iz Sarajeva Nezim ef. Halilović, Haris ef. Jusupović i Fadil ef. Lutvić su proučili Suru Ibrahim. Nakon klanjanja akšam-namaza, koji je predvodio Fadil ef. Lutvić, sin Naila, prvog rogatičkog šehida-borca, Nezim ef. Halilović je tumačio nekoliko ajeta iz Sure Ibrahim, koji govore "o lijepoj i ružnoj riječi".

     Zatim su se prisutni uz kahvu, čaj, sok i kolače kratko predstavili i nastavljeno je ugodno druženje sve do jacije, koju je predvodio Madžid ef. Alihodžić.

Druzenje u Rogatici2

     Nezim ef. Halilović je sve prisutne pozvao na druženje u Žepu, koje će se inša-Allah odrzati 01.  marta 2008. godine, subota, što će prerasti u praksu redovnih druženja u Žepi svake 1. subote u mjesecu, kada će se Žepljaci i prijatelji Žepe družiti u tri dzžmije, po redosljedu: Žepa, Godjenje i Podžeplje. 

     Nakon klanjanja jacije-namaza uz srdačne selame, učesnici sijela su se poselamili i otišli svojim kućama, dok su članovi Izvršnog odbora Medžlisa IZ-e Rogatica, ostali u džamiji da održe svoju redovnu Sjednicu.

     Želja nam je da nas svaki naredni put bude više, a ova sijela su svojevrstan mehlem za naše ranjene duše i uveliko pokidane komunikacije.

Druzenje u Rogatici

Druzenje u Rogatici1

NHM