A+ A A-

HALAL CERTIFIKAT DODIJELJEN FIRMI ALGORITAM - INZENJERING DOO

     Agencija za certificiranje je dodijelila halal certifikat firmi Algoritam - inženjering doo iz Živinica.  Algoritam - inženjering je prva firma na području opštine Živinice koja je svoju proizvodnju prilagodila uvjetima i zahtjevima Halal standarda. Halal certifkat firmi Algoritam - inženjering dodjeljen  je za proizvode: hljeb, peciva, krofne, lisnata tijesta i krosani. 

     Proces implemnetacije odredbi Halal standarda počeo je u novembru 2007. godine. Certifikacijki audit održan je 06. februara 2008. godine, čime je utvrđeno da je firma Algoritam - inženjering doo ispunila sve uvjete i zahtjeve Halal standarda te joj se može dodijeliti halal certifikat.

halal_certifikat 

     Na svečanosti dodjele halal certifikata koja je upriličena u prostorijama firme, direktor Agencije Amir Sakić uručio je halal certifikat direktorici Fatimi Umihanić. Certifkate za interne auditore halal kvalitete dodijelio je Valdet Peštaliæ, šef odjela za edukaciju i savjetovanje u Agenciji.

     Svečanoj dodjeli prisustvovali su prof. dr. Sabit Begić, dr. Halid Čokić, gospodin Amir Sakić direktor Agencije, gospođa Fatima Umihanić direktorica Algoritam - inženjering doo, gospodin Enver Kulić šef proizvodnje, Valdet Peštalić, šef odjela za edukaciju i savjetovanje u Agenciji, uposlenici i predstavnici medija.

     Ovom prilikom je istaknut značaj procesa halal certificiranja u doprinosu unapređenju kontrole i kvalitete proizvoda.

     Pored implementacije zahtjeva Halal standarda u postupku je uvođenje i HACCP sistema u  pogone firme.

Nermin Hadžić