A+ A A-

MUFTIJA GRABUS SUSREO SE SA PREDSJEDNIKOM REPUBLIKE SLOVENIJE

     Ljubljana, 19. februar 2008., (MINAS) - Danas, 19.2.2008. godine, muftija Nedžad Grabus zajedno sa svojim zamjenikom Ibrahimom Malanovićem i sekretarom Nevzetom Porićem susreo se u Predsjedničkoj palači sa predsjednikom Republike Slovenije dr. Danilom Türkom.

muftija-predsjednik slov

     To je bio njihov prvi službeni susret otkako je dr. Danilo Türk izabran za predsjednika države. U razgovoru prvo su se dotakli pitanja izgradnje džamije u Ljubljani. Predsjednika Türka prvenstveno je zanimalo trenutno stanje projekta, odnosno šta on može učiniti za Islamsku zajednicu prilikom realizacije tog projekta, naravno u granicama njegovih ovlasti.   Predstavnici Islamske zajednice zamolili su za moralnu podršku pri realizaciji tog projekta, jer džamija u Ljubljani nije više političko već administrativno pitanje koje će se ubrzo riješiti.

     Razgovarali si u o položaju muslimana u Sloveniji, njihovoj integriranosti u slovenski prostor, interkulturnom dijalogu koji je uvijek dobrodošao i situaciji na Balkanu, a posebno o situaciji u Bosni i Hercegovini.