A+ A A-

PONOVO POKRENUTE TRIBINE MEDŽLISA IZ VISOKO

     Nakon pauze koja je uslijedila iz nepoznatih razloga Medžlis Islamske zajednice Visoko ponovo je pokrenuo tradicionalno dobro posjećene tribine na kojima se posjetiocima obraćaju naši poznati alimi.

     Prvi u novom ciklusu, kako je to i najavio glavni imam MIZ Visoko Ibrahim ef Hadžić, bio je uvaženi hafiz Husein ef Čajlaković, koji svojim iskrenim nijetom i govorom potvrđuje već davno poznatu tezu da riječi izgovorene iz srca govornika putuju direktno u srca slušalaca, čime se stvara veoma dobra atmosfera i prilika da se slušajući predavača obnovi već zaboravljeno ili pak nauči ono što se nije ni znalo.

     Šerefuddin- Bijela džamija u Visokom bila pretijesna da primi sve posjetice, a hafiz Čajlaković za ovu priliku počastio je prisutne sa komentarom hadisa Allahovog Poslanika s.a.v.s. o deset predznaka Sudnjeg dana, uz svaki ističući tako ilustrativne primjere da je i najneupućenijem moralo biti jasno o čemu se govori.

tribina-visiko  

     Kako obično biva, kad je u pitanju ders ovog alima, po završetku dersa prisutni ne vjeruju da je kraj te tako ostaju i dalje sjediti mirni očekujći još, što sigurno ide u prilog organizatorima skupa da su odabrali pravu osobu.

     Tribine će se redovno održavati svakih petnaest dana, srijedom, nakon jacije namaza i vjerovati je da će posjetioci imati priliku ¨uživo¨ čuti i vidjeti one koje vole da slušaju i čija pisana djela vole da čitaju.

Senad Goralija