A+ A A-

PODIJELJENO KURBANSKO MESO STUDENTIMA FIN-a

fin     Značajna stavka u poboljšanju studentskog budžeta studenata FIN-a jeste donacija  suhomesnatih i drugih prerađevina kurbanskog mesa. Već je postala ustaljena praksa da nakon kurban bajrama studenti u svoje postanarske sobe unesu  značajnu količinu prerađevina od Kurbanskog mesa, pa im je i ove godine mnogo lakše učiti kada nekad kasno noću mogu nerezati suha mesa ili otvoriti konzervu narezka, a znaju da je meso kurbansko i da ih to ništa nije koštalo.

     Gazi Husrev-begova medresa je i ove godine za potrebe naših studenata i restorana Fakulteta  donirala 60 krava kurbana. Ukupnu preradu mesa  izvršila je Mesna industrija OVAKO.

     Za razliku od prethodnih godina, a za potrebe restorana Fakulteta gdje se spremaju sendviči za studente te u posebnim prilikama ručkovi i iftari, ove godine smo predložili odgovornima u Mesnoj industriji OVAKO da se poveća broj artikala. Predložili smo da se kurbansko meso preradi u suho meso, sudžuku, narezak, salamu, paštete i da se manji dio ostavi u sirovom mesu. Zahvaljujući dobroti menadžmenta Mesne industrije OVAKO prihvaćen je naš prijedog. I ne samo to, ukupnu preradu mesa u naznačenim artiklima  kao i transport je dato kao donacija Fakultetu. Berićet ovog hairli posla osjetili su i drugi. Naime, radnici u fabrici su meso prvo odvojili od kosti, koje su također osušili. Tako je oko 1500 kg suhih kostiju podijeljeno javnim kuhinjama i drugim ustanovama.

Nakon tri godine uspješne saradnje s pravom se može reći da je ova renomirana  industrijska kuća istinski prijetelj Fakulteta islamskih nauka i veliki donator. Fakultet nije imao novaca da plati usluge prerade mesa pa nam stoga ostaje da Dragom Allahu, dž. š., uputimo dovu da nagradi svakim dobrom odgovorne u Mesnoj industriji OVAKO i da ih pomogne u daljnjem radu.

     Također, zahavljujemo se upravi Gazi Husrev-begove medrese na ustupljenim kurbanima, kao i svima onima koju su uplatili kurbane u medresu uz molbu Dragom Allahu, dž. š., da spusti svoju milost i blagost na sviju njih.

Amin!

(www.fin.ba)