A+ A A-

KRAŠEVIM BRANDOVIMA DODIJELJEN HALAL CERTIFIKAT

kras_dodjela     Za 33 odabrana proizvoda iz asortimana kakao proizvoda i keksa i vafla, Krašu je u zagrebačkom Islamskom centru dodijeljen Halal certifikat.

     Predsjedniku Uprave Kraša, gospodinu Nadanu Vidoševiću, Halal certifikat uručio je predsjednik Mešihata Islamske zajednice muftija Ševko ef. Omerbašic, koji je ovom prigodom izrazio zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom, kao i spremnost za pružanjem daljnje potpore u plasmanu Kraševih proizvoda na tržišta islamskih zemalja.
     Uz zahvalu Islamskoj zajednici na promicanju hrvatskog gospodarstva, predsjednik Uprave Kraša, gospodin Nadan Vidošević, istaknuo je kako Kraš već dugi niz godina razvija kvalitetnu poslovnu suradnju s arapskim zemljama, te je lider u segmentu vafla na tržištu Saudijske Arabije. Dobivanjem Halal certifikata Krašu se otvaraju još kvalitetnije mogućnosti poslovanja na globalnom tržištu.
     Halal kvaliteta podrazumijeva skup primjerenih postupaka u procesu proizvodnje kao i ukupnost karakteristika proizvoda koje su u skladu s islamskim propisima Službena provjera ili certifikacijski ispit obavljen je tijekom protekle godine od strane Agencije za certificiranje halal kvalitete, čime je Kraš dokazao da se proizvodi poput Bajadere, Dorina čokolada i Napolitanki proizvode u skladu sa šerijatskim propisima i zahtjevima Halal standarda.

(www.halal.ba)