A+ A A-

VOZAČ I TJELOHRANITELJ ADEMA ZILKIĆA UHAPŠEN ZBOG DROGE

sandzak3     Uhapšen Aldin Murić, vozač i tjelohranitelj Adema Zilkića, poznat i kao finansijer famoznog "rijaseta. Istražni sudija u Novom Pazaru Ćamil Hubić odredio je trideset dana pritvora Aldinu Muriću zbog sumnje da je učestvovao u trgovini narkoticima.

     Istražni sudija Hubić je Sto plus radiju potvrdio da je Murić uhapšen u Kraljevu, ali je negirao da je za njim bila raspisana potjernica. "Policiji sam dao internu sugestiju da 'obrate pažnju' na Murića i privedu ga istražnim organima", rekao je Hubić. Prema izvorima bliskim istrazi, on je saslušan na osnovu iskaza ranije uhapšene osobe koja je policiji izjavila da mu je 20 paketića sa nekoliko grama heroina dao Murić da ih rasproda na ulici.

     Aldin Murić zvani Ćevap je odranije poznat u Novom Pazaru kao jedan od značajnijih narko-dilera. Javnosti je poznat i kao član grupe kriminalaca koji su Zilkića doveli u Novi Pazar dan prije Ramazanskog bajram, sa tzv. inauguracije u Beogradu. Mešihat je i ranije upozoravao javnost da su oko Uglajnina i njegovog "reisa" okupljeni kriminalci i ološ, te da policija trebahitno da reaguje.

     Poslije prevare u vezi posjete Patrijarhu, kojom prilikom je napravljen tajni snimak, te podjele paketića sa božićnom čestitkom na Bajram u Tutinu, ovo je još jedan skandal koji otkriva ko je ustvari Ugljaninon novi reis.

(www.islamskazajednica.org)