A+ A A-

HAKERSKI NAPAD NA WEB MAGAZIN BOŠNJACI.NET

napad     Web magazin www.bošnjaci.net pretrpio je napad hakera usljed čega nije dostupan na globalnoj mreži, internetu. U povodu ovog brutalnog napada redakcija Web magazina Bošnjaci izdala je saopćenje za javnost koje u cijelosti prenosimo: 

Web Magazin Bošnjaci.net

14 januar 2008.god,

New York, USA

Saopćenje za javnost: RAT PROTIV ISTINE, SRPSKI  MEDIJACID 

SRPSKE TERORISTIČKO-HAKERSKE GRUPE NA ČELU SA DR. DARKOM TRIFUNOVIĆEM NAPALE WEB MAGAZIN BOŠNJACI.net 

     Više od dvije sedmice traje svakodnevna kampanja web magazina Bošnjaci.net i Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike da se sa liste učesnika 11. Kongresa Evropske policije ukloni ime dr. Darka Trifunovića, višegodišnjeg negatora genocida nad Bošnjacima Srebrenice i BiH i samoproglašenog eksperta za međunarodni terorizam.  Javnost je podobro upoznata o čemu se radi, naročito poslije gostovanja dr. Trifunovića u emisiji Centralnog dnevnika NTV Hayat. Nakon protestne note ovom važnom skupu za sigurnost planete, organizatori su odlučili da otkažu učešće dr. Trufunovića, bez ikakvog zvaničnog odgovora na pisma koje je uputio Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike, kao i na drugo protestno pismo koje je potpisano od strane istaknutih intelektualaca, različitih nacija i religija. 

Cyber internet terorista

     Koliko smo bili u pravu glede razotkrivanja mentalnog profila i krajnjih namjera spomenutog doktora iz Beograda pokazalo se samo nekoliko dana poslije ogromnog uspjeha bosanskohercegovačkih patriota i njihovih prijatelja iz čitavog svijeta. Magazin Bošnjaci.net i redakcija na čelu sa gl. urednikom Esadom Krcićem su se našli na udaru velikosrpskih, ovaj put cyber internet terorista, koje sigurno predvodi sam dr. Trifunović. Prethodnica hakerskom napadu na Bošnjaci.net je počela u nedjelju, 13 januara 2008. godine, kada je web master Afan P. dobio sljedeću poruku na e-mail redakcije od izvjesnog Ognjena Kapora. 

-------- Original Message --------

Subject: bosnjaci.net

Date: Sun, 13 Jan 2008 17:53:49 +0100

From: Ognjen Kapor <okapor@gmail.com>

To: afan@afan.net 

Hostovanje terroristickih sajtova nije dobro po zdravlje servera.

Pozdrav!

     S obzirom da je dr. Darko Trifunović u nekoliko navrata sa iste e-mail adrese, potpisanim imenom i prezimenom, slao i ranije prijeteće poruke Afanu P. i cijeloj redakciji Bošnjaci.net, nazivajući ih "Bosanski džihadisti", "Bela Al Qaeda" itd, više je nego očita njegova umiješanost u razbijanju ovog bošnjačkog medija, čime je konačno opravdao svoj ekspertsko srpsko-teroristički angažman i to na međunarodnom nivou, sa čime i te kako mogu biti zadovoljni sljedbenici četničke ideologije koja je odnijela na stotine hiljada života u Bosni i Hercegovini i širom bivše Jugoslavije. 

Napad na sve žrtve i svjedoke genocida

     Napad na Bošnjaci.net treba tretirati kao napad na sve žrtve i svjedoke genocida, u čiju zaštitu je stao ovaj magazin i svi članovi redakcije, kao i časni intelektualci iz redova hrvatskog, srpskog, crnogorskog, američkog, holandskog kao i drugih naroda čija svijest ne može dozvoliti da se u javnom životu Evrope i svijeta još uvijek nalaze očigledni sljedbenici srpskog nacionalizma, šovinizma i hegemonizma poput dr. Darka Trifunovića. Ovo je napad na javnu riječ i istinu. Jednom riječju ovo je srpski medijacid na bošnjačke medije, sa kojim se želi spriječiti da svjetska javnost bude upoznata o brutalnosti i posljedicama genocida i agresije koje su nad Bošnjacima i BiH u periodu od 1992. do 1995. počinile srpsko-crnogorske četničke horde.

     Web magazin Bošnjaci.net je informirao FBI o napadu, prijetnjama i pokušaju da se uklone sa internet prostora. Dokaza ima na pretek. Na ovome se neće stati. Američkim policijskim organima će se i predočiti svi dokazi o ranijim kriminalnim radnjama dr. Darka Trifunovića vezano za falsfikovanje osobnih dokumeta, prije procesa dobivanja BiH diplomatskog pasoša, rad sa falsifikovanim dokumentima na teritoriji USA, gdje je otkrivena ova krivična radnja, nakon čega mu je Ministarstvo vanjskih poslova BiH uručilo otkaz i otjeralo sa pozicije prvog sekretara misije BiH u UN.

     Dr. Darko Trifunović je doživio veliki poraz odstranjivanjem sa 11. Kongresa Evropske policije koji se održava krajem mjeseca u Berlinu i njega tek očekuje suočavanje i sa zakonima drugih država. Prvo zbog negiranja genocida u Srebrenici, onda zbog lažnog informiranja svjetske javnosti kako je Bosna i Hercegovina centar "evropskih islamskih terorističkih grupa" nazivajući ih "Bela Al Qaeda", a bošnjački istaknuti intelektualci usko povezani sa Bin Ladinom i Al Qaedom", I na kraju. zbog iniciranja hakerskih napada na slobodan medij Bošnjaci.net, koji je pod zaštitom zakona SAD. 

Rat specijalnim metodama

     Nažalost rat nije stao i odvija se drugačijim specijalnim metodama. Danas je na meti web magazin Bošnjaci.net, a sutra će biti svi iz BiH koji samo pomisle izgovoriti riječi: genocid, agresija, četnici ili ustaše. Ako na vrijeme ne zaustavimo dr. Darka Trifunovića i njegove šefove iz Državne službe bezbjednosti Srbije, kako se sve više javno otkriva u srbijanskim medijima i političkim kuloarima, kao i pismima časnih građana Srbije koji nam dolaze u redakciju ovih dana, bolja budućnost ove zemlje je i dalje na čekanju. I sami srbijanski nezavisni intelektualci danas javno pišu i govore kako je: Srbija nažalost i dalje crna mrlja u Evropi, a Beograd velika rupa na toj mrlji.

     Potrebna nam je podrška svih bosanskohercegovačkih političkih, kulturnih, naučnih, medijskih i drugih institucija kako bi jednom za sva vremena stali na put šovinistima poput dr. Trifunovića i neprestanoj težnjih velikosrpskih nacionalista da prikažu agresiju i  genocid nad Bosnom i Hercegovinom i Bošnjacima kao sukob zaraćenih strana, umanjujući pri tom tragediju bošnjačkog naroda, dominirajući i dalje sa nekom svojom istinom na bjelosvjetskom medijskom prostoru.

     Na kraju, s obzirom da dr. Darko Trifunović hvalisavo izjavljuje u srpskoj štampi da ima podršku od Evropske policije, mi ih javno pozivamo da se ograde od ovog srpskog teroriste i šoviniste ili ćemo ovaj terorističko-hakerski napad na Bošnjaci.net smatrati da je došao u koordiniranoj akciji u sprezi sa čelništvom ove evropske institucije za sigurnost.

Web magazine Bošnjaci.net

Redakcijski kolegij: 

Esad Krcić, gl. urednik

Željko Milićević, urednik

Afan Pašalić, web master

Nihad Krupić, pisac i kolumnista

Muhamed Šaćeirbey, bivši ambasador BiH u UN-u i ministar vanjskih poslova

Sonja Radošević, slobodan novinar

Emir Ramić, kolumnista

Ferid Ferko Šantić, kolumnista

Ahmed Pašić, publicista

Muhamed Mahmutović, kolumnista

Emir Džanić, kolumnista