A+ A A-

SEMINAR O ISLAMSKIM ZAJEDNICAMA U REGIONU - NORMATIVNI ASPEKT

balkan     Glavni odbor Udruženja ilmijje Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini organizira jednodnevni seminar o temi "Islamske zajednice u regionu - normativni aspekt".

     Seminar će se održati u četvrtak 17. 01. 2008. godine, sa početkom u 9.00 sati u amfiteatru Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu.

     Učesnici seminara su glavni imami i predsjednici okružnih odbora Udruženja ilmijje. Podnosioci referata su članovi Ustavnog suda IZ-e u BiH, kao i predstavnici islamskih zajednica u regionu. 

Program seminara

     Na otvaranju seminara učesnicima će se obratiti Muharem ef. Hasanbegović predsjednik Udruženja ilmijje IZ-e u BiH i dr. Mustafa ef. Cerić reisu-l-ulema. Nakon toga će uslijediti prezentacija referata i izlaganje učesnika: dr. Fikret Karčić "Disolucija SFRJ i posljedice za IZ-u", Mujo Sušić "Organizacija IZ-e Bošnjaka u Evropi, SAD i Australiji", Edah Bećirbegović "Organizacija IZ-e u R Srbiji", mr. Osman Kozlić "Organizacija IZ-e u R Crnoj Gori", dr. Enes Ljevaković "Organizacija IZ-e u R Hrvatskoj", mr. Nedžad Grabus "Organizacija IZ-e u R Sloveniji", Resul Redžepi "Organizacija IZ-e Kosova", Hasan Džilo "Organizacija IZ-e u R Makedoniji", dr. Ramiz Zekaj "Organizacija IZ-e u R Albaniji".