A+ A A-

AKTIVNOSTI ISLAMSKE ZAJEDNICE U HRVATSKOJ

     Akcija kurbana u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Zagreb bila je vrlo uspješna. Prinešeno je 606 kurbana što je znatno više nego u predhodnim godinama. Medresa i mektebi će biti izuzetno dobro opskrbljeni kvalitetnim mesom, a biti će više mogućnosti da se pomogne socijalno ugroženima.

     Posebice treba pohvaliti ekipu na čelu s gosp. Smajom Tataragićem u čijoj organizaciji i uz čiji trud je sve ovo napravljeno.

     Da ih Milostivi Bog nagradi iz svojih neizmjernih riznica. 

nova godina

 

Obilježena nova hidžretska godina

     S devetog na deseti siječnja 2008. godine smo obilježili novu hidžretsku 1429. god. Svečanosti tim povodom su održane širom Hrvatske. Centralna svečanost je bila u Zagrebačkoj džamiji. Imami su izveli dojmljiv program, a vrlo zapaženo predavanje je imao mr. Aziz ef. Hasanović. 

 

Tribina o dr. Sulejmanu Mašoviću

masovic-1     U novu hidžretsku i miladijsku godinu smo ušli s jednom vrlo značajnom ali i znakovitom tribinom. Naime, deset je godina od kako smo na ahiret ispratili prof. dr. Sulejmana Mašovića, čovjeka, intelektualca i društvenog pregaoca, koji je kao rijetko ko obilježio život muslimana na ovim prostorima u dvadesetom stoljeću.

     U četvrtak 10. 01. 2008./ 02. 01. 1429. h. godine u Islamskom centru o rahmetli prof. Mašoviću su govoriti muftija Ševko ef. Omerbašić, muftija mr. Nedžad Grabus, prof. dr. Sulejman Čamdžić, prof. dr. Ivo Banac i gosp. Sadžida Karabeg

(www.islamska-zajednica.hr)