A+ A A-

VELIKI SKUP U SJENICI U POVODU HIDŽRE I PRIJETNJE MUFTIJI

sjenica_h_125x93     Pred više od tri hiljade Sjeničaka na gradskom trgu u centru Sjenice održan je veliki skup u povodu nove 1429. hidžretske goddine pod nazivom Hidžra - Sandžak - Jedinstvo.

     Na skupu je nastupilo nekoliko horova ilahija i kasida iz Sandžaka. Prijatnim glasovima su oduševili prisutne Sjeničake. Kuriozitet ovog skupa, kao i svih prijašnjih, bilo je obraćanje glavnog muftije Muamer ef. Zukorlića koji se svojim nadahnutim predavanjem obratio prisutnima.

     Muftija je pohvalio Sjeničake istakavši da su se danas kao i mnogo puta prije u raznim iskušenjima pokazali odlučni u odbrani svoje vjere i svog dostojanstva. Veliki broj prisutnih je pokazao da su vjernici u Sjenici čvrsto uz Istinu islama i jedinstvo muslimana kao i uz svoju Islamsku zajednicu.

     Muftija je čestitao svim vjernicima novu hidžretsku godinu poručivši da će Islamska zajednica ostati čvrsta u nastojanju da očuva svoju vjeru i ljudsko dostojanstvo. 

Ponovne prijetnje muftiji Zukorliću

     Mešihat Islamske zajednice u Srbiji uputio je pismo direktoru Policije Miloradu Veljoviću zbog prijeteće poruke od 08. 01. 2008. god. koja je stigla sa mobilnog telefona broj 062 116 81 20 predsjedniku Medžlisa Islamske zajednice Tutin Fahrudin ef. Ćosoviću u kojoj se ističe: "U četvrtak 10. januara na trgu u Tutinu će rođak ubijenog Prenitća pokušati da snajperom ili bombom likvidira najvećeg neprijatelja islama Muftiju Muamera Zukorlića."

     Mešihat Islamske zajednice u Srbiji u ovom pismu traži da policija provjeri ozbiljnost ove prijetnje i poduzmete potrebne mjere.

 (www.islamskazajednica.org)