A+ A A-

OBILJEŽAVANJE NOVE 1429. HIDŽRETSKE GODINE U MOSTARU

mostar     S ciljem afirmacije islama i višestoljetne tradicije Bošnjaka Medžlis Islamske zajednice Mostar u povodu nastupajuće nove hidžretske godine najavljuje niz kultruno-zabavnih i vjerskih sadržaja i programa.

     Prema predviđenom planu Medžlisa nova hidžretska godina i po svom sadržaju i obimu nadmašit će dosadašnje svečanosti organizirane istim povodom.

     Medžlis IZ Mostar u saradnji sa BKZ Preporod, gradski odbor Mostar, organizirat će:

     - Srijeda: 9 januar, 2008. g. Kulturno vjerski program u Domu kulture u Blagaju u 19 h. U programu učestvuju: hor ilahija i kasida Omladinskog kruga Blagaj, KUD Blagaj i vokalni solista Alija Kasumović. Nakon hidžretske poruke uslijedit će novogodišnji vatromet sa Starog grada.

     - Četvrtak: 10. januar; Centralni program obilježavanja Nove hidžretske godine poslije jacija namaza u Karađoz-begovoj džamiji. Vatromet iznad Mostara otpočet će s konaka.

     - Petak: 11. januar; Kulturno vjerski program u Domu kulture na Potocima poslije jacije namaza. I u Potocima s brežuljka Ćećurak predviđen je vatromet.

     - Subota: 12. januar poslije jacije namaza vjerski program u džamiji u Gornoj Drežnici i omladinsko sijelo u prostorijama mekteba.

Hairli i mubarek Nova hidžretska 1429. godina!

Hasan Eminović