A+ A A-

NAGRAĐENI NAJBOLJI UČENICI MEDRESE

gh-medresa     Gazi Husrev-begova medresa u Sarajevu, u  povodu obilježavanja 471. godišnjice kontinuiranog rada na edukaciji i odgoju mladih, na svečanoj akademiji za svoje učenike i učenice, održanoj u ponedjeljak, uručila je nagrade, priznanja i pohvale najboljim polaznicima ove škole za postignut uspjeh u učenju, primjerenom vladanju i vannastavnim aktivnostima.

     Nakon obraćanja Zijada ef. Ljevakovića direktora Gazi Husrev-begove medrese,

učenici i učenice su izveli prigodni program u sklopu kojeg su dodijeljena priznanja za postignut uspjeh i vladanje u protekloj školskoj godini.

     Ismet Veladžić pomoćnik direktora za nastavu kaže da je ovo tradicionalna manifestacija internog karaktera u povodu Dana škole na kojoj se uručuju priznanja najboljim učenicima za uspjeh i vladanje, kao i onima koji su postigli najbolje rezultate u različitim sekcijama i takmičenjima.

     Ovom prilikom su nagrađeni i najbolji literarni učenički radovi na temu " Šta danas znači običaj i mjesto", što je poznata sintagma iz Vakufname Gazi Husrev-bega kojom je definairao da se u njegovoj medresi izučava pored vjerskih i racionalnih nauka i ono što zahtjeva mjesto i vrijeme.