A+ A A-

NOVI PRISTUP PRODAJI KNJIGA U EL-KALEMU

elkalem_webshop_200[2]     El-Kalem, izdavački centar Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, koristeći mogućnosti i olakšice savremenih tehnologija, uvodi novine u dosadašnji sistem prodaje knjiga.

     Naime, sa promjenom domene internet prezentacije u www.elkalem.ba, izdavački centar Rijaseta Islamske zajednice instaliranjem softvera za webshop svim zainteresiranim klijentima omogućio je online kupovinu knjiga i izdanja.

     Na internet stranici El-Kalema svi registrirani korisnici mogu naručiti knjige ovog izdavača. Plaćanje se vrši kreditnim karticama za korisnike u BiH i svijetu, ili pouzećem samo za klijente u Bosni i Hercegovini. Cijena knjiga je obračunata sa porezom na dodatnu vrijednost, a troškovi poštarine se dodatno obračunavaju.

     U El-Kalemu podsjećaju da registracijski formular za kupce još uvijek ne omogućava prikladno unošenje dijakritičkih znakova, odnosno karakterističnih slova za bosanskih jezik (č,ć,š,ž,đ), prilikom upisa imena i prezimena u formular pa se sugerira da se ova činjenica ima na umu i lični podaci upisuju bez navedenih znakova.

Online pretplata za Preporod

     Suad Pašić operater i webmaster El-Kalemove internet stranice ističe da će se putem webshopa moći naručivati izdanja i publikacije ostalih ustanova Islamske zajednice: Glasnik, Novi Muallim, Anali i katalozi Gazi Husrev-begove biblioteke.

     Trenutno u webshopu ima 70 naslova, a očekuje se da će ih biti preko 200.

     Također ovim putem će se moći vršiti pretplata za islamske informativne novine "Preporod", kako za inostranstvo tako i uplate iz inostranstva za pretplatnike u Bosni i Hercegovini.